PRIJAVA NEZGODE IN POŠKODBE PRI DELU

PRIJAVA NEZGODE IN POŠKODBE PRI DELU

23.08.2022

Nezgoda in poškodba pri delu je nepredviden oziroma nepričakovan dogodek na delovnem mestu ali v delovnem okolju, ki se zgodi v času opravljanja dela ali izvira iz dela, in ki povzroči poškodbo delavca.

S 1.9.2022    prične veljati nov sistem elektronske prijave nezgode in poškodbe pri delu,  dosedanji obrazec ER-8 pa se ukinja.

Delodajalci, poslovni subjekti in podjetniki, ki ste vpisani v Poslovni register (PRS) boste tako v primeru nezgode in poškodbe pri delu lahko po 1.9.2022 prijavo nezgode in poškodbe pri delu izvedli le še na elektronski način preko obrazca ePrijava NPD prek portala SPOT.

  • delodajalec mora nezgodo in poškodbo prijaviti takoj oziroma v najkrajšem možnem času,
  • na portalu SPOT delodajalec izpolni podatke splošnega dela obrazca,
  • vpisani podatki bodo posredovani na IRSD in ZZZS,
  • če se oddana prijava nanaša na osebo, ki ima urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje, bo prijava dostopna osebnemu zdravniku poškodovanca, da izpolni zdravstveni del prijave (poročilo zdravnika),
  • ZZZS bo podatke in podatke splošnega in zdravstvenega dela obrazca posredoval Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ).
Za urejanje ePrijave NPD prek portala SPOT uredite NOVO pooblastilo
Če ePrijave NPD na portalu SPOT ne bo urejal zakoniti zastopnik, jih v njegovem imenu lahko vnaša in ureja pooblaščena oseba. Direktorji, zakoniti zastopniki podjetij in drugih poslovnih subjektov morajo za pooblaščene osebe, ki bodo v imenu delodajalca urejale ePrijave in/ali preklice NPD urediti NOVO pooblastilo, saj gre za nov e-postopek na portalu SPOT.

Delodajalci, ki niso vpisani v Poslovni register Slovenije bodo prijavo lahko izpolnili v papirni obliki in jo osebno dostavili na ZZZS ali poslali

 

KONTAKT
Pomnite: Nezgoda se ne zgodi, temveč se povzroči. 

Na telefonski številki . 040/520-594 vam bo strokovnjak za varnost in zdravje pri delu nudil vso potrebno podporo pri celotnem postopku nezgode ali poškodbe pri delu.

Dodatno vam nudimo tudi strokovno pomoč pri regresnih zahtevkih in odškodninah za poškodbe pri delu. 

 

Kontaktni obrazec

Pokličite nas ali nas kontaktirajte preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.