AKTIVNI ODMOR NA DELOVNEM MESTU

24.09.2020

Gibalna dejavnost in šport izboljšujeta naše počutje in zdravje ter tako vplivata tudi na delovno storilnost ter varnost in zdravje na delovnem mestu.


Glavna dejavnika tveganja za nastanek najpogostejših negativnih posledic na kostno mišični sistem sta ponavljajoča se gibanja in neprimeren delovni položaj. Na današnjih delovnih mestih je večina zaposlenih izpostavljena statičnim obremenitvam zaradi sedečega dela in temu posledično izpostavljena poškodbam ledvene in vratne hrbtenice.
Mnogo zaposlenih se ne zaveda, koliko ponavljajočih gibov napravijo in kakšnim statičnim obremenitvam so izpostavljeni v delovnem okolju, in kakšne obremenitve to predstavlja za njihovo telo.
V okviru Slovenskega praznika športa, 23.9. 2020, smo skupaj z delodajalci in zaposlenimi izvedli WEB - telovadnico, namenjeno aktivnemu odmoru na delovnem mestu.


VAJE. KI JIH LAHKO IZVAJATE NA DELOVNEM MESTU
Nizi kratkih vaj, ki jih za boljše počutje na delovnem mestu lahko izvajate na svojem delovnem mestu si lahko ogledate v spodnjem filmu.<

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.